Συχνές Ερωτήσεις

Γενικές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι τρέχουσες τοποθεσίες δοκιμών και οι ώρες λειτουργίας τους;

Ξενοδοχείο Magic Life Plimmiri

Plimiri SouthRhodes 851 09

Δευτέρα μέχρι Κυριακή: ΄Ωρες 9.00 – 19.00

Λειτουργεί ο σταθμός και τα Σαββατοκύριακα ?

Το προσωπικό δουλέυει το Σαββατοκύριακο επίσης κανονικά. Ο χρόνος που χρειάζεται για να αξιολογηθεί ένα τεστ παραμένει ο ίδιος. Το Test Station δεν είναι ανοικτό σε γιορτές και αργίες. Αυτή η υπηρεσία παραμένει έως το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Ποιο τεστ πρέπει να επιλέξω;

Το αν ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου ή ένα τεστ PCR ταιριάζει καλύτερα στις ατομικές σας ανάγκες εξαρτάται από το γιατί επιλέγετε να εξεταστείτε.

 

Κατάλογος πιθανών λόγων για να επιλέξετε ένα rapid antigen test:

  • Χρειάζομαι το αποτέλεσμα της δοκιμής μου μέσα σε 20 λεπτά
  • Επισκέπτομαι μέλη της οικογένειας και θέλω να τα προστατεύσω
  • Πρέπει να παρουσιάσω ένα αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης αντιγόνου στο γηροκομείο που στεγάζει τα μέλη της οικογένειάς μου
  • Επέστρεψα από μια περιοχή υψηλού κινδύνου και θέλω να συντομεύσω την υποχρεωτική περίοδο αυτο-απομόνωσης μετά την απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες
  • Θέλω να ταξιδέψω σε μια περιοχή ή χώρα που απαιτεί δοκιμές αντιγόνου για είσοδο

Λίστα πιθανών λόγων για την επιλογή δοκιμής PCR:

  • Θέλω να ταξιδέψω σε μια περιοχή ή χώρα που απαιτεί δοκιμές PCR για είσοδο
  • Έχω λάβει ρητή εντολή να παρουσιάσω ένα τεστ PCR σε ένα ίδρυμα ή οργανισμό
  • Προτιμώ μια δοκιμή PCR για προσωπικούς λόγους

 

Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στη δική μας σύγκριση από τα κύρια διαφορετικά σημεία των δοκιμών αντιγόνου και PCR.

Θα συμπεριληφθεί ο αριθμός ταυτότητάς μου ή ο αριθμός διαβατηρίου στο έγγραφο αποτελεσμάτων του τεστ μου;

Η παροχή της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής είναι προαιρετική. Εάν το παρέχετε, θα συμπεριληφθεί στο έγγραφο που περιέχει το αποτέλεσμα της δοκιμής σας. Η αναφορά θα περιέχει επίσης το όνομα και το επώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή σας.

Ποιες μεθόδους πληρωμής μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Η προσωπική πληρωμή είναι δυνατή σε μετρητά ή με όλες τις πιστωτικές κάρτες και τις κάρτες EC (με λογότυπο από Visa, V PAY, Mastercard, Maestro, American Express, Discover, Diners Club ή Union Pay). Εμείς αποδεχόμαστε επίσης πληρωμές NFC μέσω Google και Apple Pay. $$

Η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής επιτρέπει επίσης διαδικτυακές πληρωμές όπως Visa, Mastercard, EC, Maestro ή Paypal.

Πόσο κοστίζουν τα test σας;

Το κόστος ανά ταχεία δοκιμή αντιγόνου είναι 24,99 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τα Test PCR κοστίζουν 49,99 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. ΦΠΑ.

Πού βρίσκεστε;

Magic Life Plimmiri Hotel

85109 Πλυμμύρι Νότια Ρόδος

( Google Maps )

Επιβεβαιώνουν οι εξετάσεις μια οξεία λοίμωξη;

Ναι, ο στόχος των προσφερόμενων τεστ κορωνοϊού είναι να προσδιορίσει μια πραγματική λοίμωξη με μεγάλη πιθανότητα και να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα ως απόδειξη εάν ζητηθούν από επίσημους φορείς (σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις).

Ερωτήσεις σχετικά με τη δοκιμή PCR μου

Είναι το RT-PCR η σωστή δοκιμή εάν χρειάζομαι δοκιμή PCR;

Ναι, τα τεστ RT-PCR χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση ιών SARS-CoV-2 σε δείγματα. Τα τεστ RT-PCR ανιχνεύουν ιούς RNA, οι δοκιμές PCR ανιχνεύουν ιούς DNA. Το SARS-CoV-2 είναι ένας ιός RNA, οπότε μπορεί να ανιχνευθεί με τη βοήθεια της μεθόδου RT-PCR.

Ηαλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης αντίστροφης μεταγραφής (μικρόRT-PCR ) είναι ο συνδυασμός δύο μεθόδων της μοριακής βιολογίας – η χρήση τηςαντίστροφης μεταγραφής (RT ) και τηςαλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) – προς την ανίχνευση RNA .

Πρέπει να προγραμματίσω μια επίσκεψη για τη δοκιμή PCR;

$$

Πότε πρέπει να εξεταστώ σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της αεροπορικής εταιρείας ή της χώρας προορισμού μου;

Λάβετε υπόψη ότι, λόγω της μεγάλης ζήτησης σχετικά με τις αργίες του Πάσχα, η επεξεργασία PCR διαρκεί έως και 24-48 ώρες στο 98% των περιπτώσεων, σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Είναι δική σας ευθύνη να ενημερώνεστε για τυχόν περιορισμούς ταξιδιού από την αεροπορική εταιρεία ή τη χώρα προορισμού σας, συμπεριλαμβανομένου του εάν οι χρονικοί περιορισμοί για τις δοκιμές ισχύουν για την αναχώρηση, την άφιξη ή τυχόν διακοπές στο ταξίδι σας. Δεν μπορούμε να σας δώσουμε γενικές απαντήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με επίσημα ινστιτούτα ή την αεροπορική σας εταιρεία.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε κράτηση πτήσης με δυνατότητα επανεκκίνησης ή επιστροφής χρημάτων, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις στην επεξεργασία PCR.

Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να εξεταστώ με PCR test;

Πραγματοποιούμε τις δοκιμές PCR Gargle σε παιδιά από 6 ετών και μετά. $$ Το PCR Swabtest από 14 ετών και μετά. Οι γονείς πρέπει να συνοδεύσουν τα παιδιά τους ηλικίας 6/14 ετών και κάτω των 16 ετών στη δοκιμή στους σταθμούς μας. Για να δηλώσετε το παιδί σας που είναι κάτω των 14 ετών με το σωστό έτος γέννησης, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης μέσω email ή με το προσωπικό μας στο σταθμό.

 

Οι ανήλικοι ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να εγγραφούν ανεξάρτητα στο τεστ και δεν χρειάζεται να συνοδεύονται στη μονάδα δοκιμών, αλλά πρέπει να παρέχουν τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων κατά τη διεξαγωγή του τεστ.

Γιατί η δοκιμή PCR είναι τόσο χαμηλή στην τιμή;

Έχουμε πολύ χαμηλές τιμές για τις εξετάσεις PCR μας, διότι οι διαδικασίες μας είναι διαφορετικές από αυτές στο ιατρείο όπου κάθε ανάλυση γίνεται το ένα μετά το άλλο και τα αποτελέσματα να δημιουργούνται και να αποστέλλονται με το χέρι.

 

Επί του παρόντος, πολλοί άνθρωποι χρειάζονται δοκιμές για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Για τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων οι διαδικασίες πρέπει να προσαρμοστούν και αυτό κάναμε. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με συνεργάτες που εστιάζουν στην αποτελεσματικότητα όπως και εμείς.

 

Εξοικονομούμε χρόνο επειδή βελτιώσαμε τις διαδικασίες, τις απλοποιήσαμε και τις ψηφιοποιήσαμε. Και όποιος εξοικονομεί χρόνο, εξοικονομεί χρήματα. Και αυτό οδηγεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην τιμή για εσάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να σας το προσφέρουμε αυτό.

 

Πώς εκτελείται η δοκιμή PCR;

Η δοκιμή γαργάρου γίνεται με ένα ελαφρύ αλατούχο διάλυμα που γαργάρεις για 20 $$ δευτερόλεπτα. $$ Η δοκιμή επιχρίσματος PCR πραγματοποιείται με λεπτό βαμβάκι που εισάγεται στο στόμα και τη μύτη. Στη συνέχεια, το δείγμα αποστέλλεται στο εργαστήριο και αναλύεται.

Πότε και πώς θα λάβω το αποτέλεσμα της δοκιμής PCR;

Μετά τη διαδικασία δοκιμής, το δείγμα γαργάρου αποστέλλεται σε εργαστήριο και αναλύεται. Στη συνέχεια θα λάβετε το δικό σας αποτέλεσμα ως έγγραφο PDF στη διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή. Μπορείτε να το εκτυπώσετε μόνοι σας αν θέλετε.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης σχετικά με τις αργίες του Πάσχα, τα αποτελέσματα των δοκιμών PCR ενδέχεται να καθυστερήσουν. Σήμερα αποστέλλονται εντός 24 – 48 ωρών στο 98% των περιπτώσεων. Σε περιπτώσεις ευαίσθητες στο χρόνο, χρησιμοποιήστε έναν διαφορετικό πάροχο δοκιμών, καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα αποτελέσματα θα παραδοθούν εντός του συνηθισμένου χρονικού διαστήματος 24-36 ωρών.

Τι είναι η δοκιμή PCR;

Η δοκιμή PCR είναι μια συνήθης πρακτική στη διάγνωση ιών που μπορεί να είναι μερικώς αυτοματοποιημένη. Για να γίνει αυτό, τα δείγματα πρέπει να μεταφερθούν στο εργαστήριο το συντομότερο δυνατό. Με τη μέθοδο PCR, το γενετικό υλικό του ιού πολλαπλασιάζεται σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να ανιχνευθεί ακόμη και αν υπάρχει μόνο σε μικρές ποσότητες. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες. Επιπλέον, η περίοδος μεταφοράς και προετοιμασίας στο εργαστήριο καθώς και οι πιθανοί χρόνοι αναμονής λόγω του μεγάλου όγκου δείγματος χρειάζονται επίσης λίγο χρόνο. (πηγή: Bundesgesundheitsministerium )

Ποια ημερομηνία θα συμπεριληφθεί στο αποτέλεσμα της δοκιμής μου;

Το αποτέλεσμα της δοκιμής σας θα περιλαμβάνει την ημερομηνία και την ώρα τόσο της υλοποίησης δοκιμής όσο και της έκδοσης του αποτελέσματος της δοκιμής.

Πώς θα είναι το αποτέλεσμα της δοκιμής PCR μου;

Εδώ βλέπετε ένα παράδειγμα αποτελέσματος δοκιμής επιχρίσματος PCR με όλες τις περιεχόμενες πληροφορίες. Τα αποτελέσματα είναι πάντα στα αγγλικά ΚΑΙ στα γερμανικά: Παράδειγμα αποτελέσματος δοκιμής PCR

 

Το αποτέλεσμα του τεστ PCR gargle φαίνεται το ίδιο αλλά με τη διαφορετική μέθοδο.

Έχουν εγκριθεί επίσημα οι δοκιμές PCR;

Όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών PCR είναι πιστοποιημένα σε ένα επίσημα αναγνωρισμένο και αδειοδοτημένο γερμανικό εργαστήριο από τον εργαστήριακό μας γιατρό .

Ερωτήσεις σχετικά με τα Rapid Antigen Tests.

Πρέπει να προγραμματίσω μια επίσκεψη για την ταχεία δοκιμή αντιγόνου;

Δεν είναι απαράιτητη κάποια κράτηση. Ωστόσο, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση του τεστ online εκ των προτέρων στο coronatest.gr (εγγραφή και πληρωμή) για να αποφύγετε τους χρόνους αναμονής. Υπάρχει τότε ένα “Fast Lane”.

Μπορώ να δοκιμάσω μέσω ταχείας δοκιμής αντιγόνου χωρίς προκαταχώριση;

Ναι, μπορείτε να επισκεφθείτε ανά πάσα στιγμή. Περιμένετε 15 λεπτά για εγγραφή και δειγματοληψία. Κατά τις ώρες αιχμής, μπορεί να υπάρχει σύντομη αναμονή.

Πόσο χρονών πρέπει να δοκιμάσω μέσω ταχείας δοκιμής αντιγόνου;

Δεχόμαστε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω για εξετάσεις. Οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες τους. Οι ανήλικοι ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να εγγραφούν ανεξάρτητα στο τεστ και δεν χρειάζεται να συνοδεύονται στη μονάδα δοκιμών, αλλά πρέπει να παρέχουν τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων κατά τη διεξαγωγή του τεστ.

Πώς εκτελείται η δοκιμή αντιγόνου;

Για την ταχεία δοκιμή αντιγόνου, λαμβάνεται ένα δείγμα από τους βλεννογόνους των αναπνευστικών οδών. Αυτό γίνεται με το σκούπισμα του λαιμού και των ρινικών διόδων. Η διαδικασία δειγματοληψίας πραγματοποιείται από το έμπειρο προσωπικό μας γρήγορα, διεξοδικά και με ελάχιστη ενόχληση. Θα λάβετε το αποτέλεσμα της δοκιμής 20 λεπτά αργότερα μέσω email.

Πότε και πώς θα ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της δοκιμής αντιγόνου;

Μετά τη λήψη του δείγματος, μπορείτε να αποχωρήσετε από τη μονάδα δοκιμών. Λαμβάνετε το αποτέλεσμα της δοκιμής σας εντός 20 λεπτών μέσω e-mail που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την οποία έχετε εγγραφεί.

Πόσο υψηλή είναι η ευαισθησία και η ειδικότητα των δοκιμών αντιγόνου σας;

Οι ταχείες δοκιμές αντιγόνου που χρησιμοποιούμε έχουν ευαισθησία 97,93% και ειδικότητα 99,33%. $$ Αυτές οι πληροφορίες θα συμπεριληφθούν επίσης στο έγγραφο που περιέχει το αποτέλεσμα της δοκιμής σας.

Έχουν εγκριθεί επίσημα οι δοκιμές αντιγόνου;

Ναι, εγκρίνονται όλες οι ταχείες δοκιμές αντιγόνου. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε μόνο δοκιμές που έχουν καταχωριστεί από το Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM) σύμφωνα με το § 1 Abs. (BfArM). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναφερόμενα προϊόντα, δείτε αυτή η σελίδα .

Τι είναι η δοκιμή αντιγόνων;

Οι δοκιμές αντιγόνου που ανιχνεύουν τις πρωτεϊνικές δομές του SARS-CoV-2 λειτουργούν παρόμοια με τα τεστ εγκυμοσύνης. Ένα δείγμα που ελήφθη με μια μπατονέτα στη μύτη και το λαιμό εφαρμόζεται στην ταινία μέτρησης. Εάν ο ιός SARS-CoV-2 είναι ανιχνεύσιμος στο δείγμα, τα πρωτεϊνικά συστατικά του ιού αντιδρούν με τη δοκιμαστική ταινία, προκαλώντας αλλαγή χρώματος. Τα πλεονεκτήματα των δοκιμών αντιγόνου είναι ότι έχουν χαμηλή τιμή και τα αποτελέσματα είναι έτοιμα εντός 20 λεπτών. Ο εύκολος χειρισμός των δοκιμών αντιγόνου σημείου φροντίδας (PoC) επιτρέπει τον έλεγχο εκτός εργαστηρίου, για παράδειγμα σε εγκαταστάσεις φροντίδας, ιατρικές εγκαταστάσεις ή ιατρεία χωρίς εργαστήριο διάγνωσης. Εδώ, οι δοκιμές αντιγόνου PoC μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό ασυμπτωματικών, πιθανώς μολυσματικών ατόμων και στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού μέσω κατάλληλων μέτρων, όπως προσωρινή αυτο-απομόνωση. (πηγή: Bundesgesundheitsministerium )

Προσωπικές ερωτήσεις

Πότε και γιατί πρέπει να κάνω τεστ;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη μετάδοση του COVID-19 είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μόλυνση. Είναι σημαντικό να τηρείτε τους κανόνες εθιμοτυπίας υγιεινής και να ασκείτε κοινωνικές αποστάσεις. Πριν αλληλεπιδράσετε με άλλους (π.χ. σε μια οικογενειακή επανένωση ή σε μια συνάντηση με φίλους, μια επίσκεψη σε νοσοκομείο ή σε γηροκομείο ή πριν επιστρέψετε στο γραφείο) ή εάν νομίζετε ότι ενδέχεται να έχετε προσβληθεί από την ασθένεια, ένα τεστ για λοίμωξη θα παρέχει επιπλέον ασφάλεια.

 

Εάν θέλετε να συντομεύσετε την περίοδο καραντίνας αφού επιστρέψετε από μια περιοχή υψηλού κινδύνου, μπορείτε τώρα (από την 1η Δεκεμβρίου 2020) να το κάνετε με μια κατάλληλη δοκιμή. Αυτό έχει συμφωνηθεί από ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις (Länder). (πηγή: Berlin.de )

 

Επιπλέον, λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ορισμένες χώρες απαιτούν δοκιμές αντιγόνου ή ακόμη και δοκιμές PCR για είσοδο. Πληροφορίες σχετικά με το πότε και πώς πρέπει να δοκιμάσετε μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών (Auswärtiges Amt) στο «Sicher reisen» .

Τι συμβαίνει εάν το τεστ είναι θετικό;

Εάν υπάρχει υποψία μόλυνσης, θεωρείστε πως είστε ο φορέας για άλλα άτομα. Εάν το αποτέλεσμά σας είναι θετικό, θα πραγματοποιηθεί αμέσως ένα δεύτερο δωρεάν γρήγορο τεστ και ένα επιπλέον PCR. Μέχρι να φτάσει το αποτέλεσμα του PCR, είναι επιτακτική ανάγκη να μπείτε αμέσως σε καραντίνα. Οι ταξιδιώτες σας πρέπει επίσης να μπούνε σε καραντίνα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των δοκιμών τους. Τα έξοδα που έχετε για τα τελικά. 10 ημέρες καραντίνας επιβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη συμφωνία όλων των χωρών της ΕΕ.

Δεδομένου ότι το Covid-19 είναι μια αναφερόμενη ασθένεια σύμφωνα με το νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων, είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να αναφέρουμε στην αρμόδια υγειονομική αρχή στην Ελλάδα και, συνεπώς, την περαιτέρω διαδικασία.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής για να ταξιδέψω;

Οι κανονισμοί του κορονοϊού διαφέρουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Γενικά, η αντίστοιχη χώρα αποφασίζει ποιο είδος τεκμηρίωσης απαιτείται. Συνιστούμε το Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (Auswärtiges Amt) για τρέχουσες και εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμές και τα ταξίδια.

Είναι αποδεκτό ένα αρνητικό αποτέλεσμα ως επίσημο έγγραφο εάν επιστρέψω από μια περιοχή υψηλού κινδύνου; Μπορεί να μειώσει την περίοδο καραντίνας μου;

Ναι, το γερμανικό Υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει (Coronatests in Deutschland, Stand: 11.11.2020) ότι μπορεί να απαιτηθεί αρνητική δοκιμασία PCR ή αντιγόνου από τις τοπικές αρχές υγείας κατά την άφιξη από μια περιοχή υψηλού κινδύνου. Το αποτέλεσμα μπορεί να παρέχεται είτε ως έντυπη μορφή είτε ως ηλεκτρονικό έγγραφο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Ιστοσελίδα του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας.

Μπορώ να κάνω ένα τεστ αν έχω πυρετό ή άλλα συμπτώματα ασθένειας;

Οποιοσδήποτε μπορεί να δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις μας ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία συμπτωμάτων. Εάν έχετε συμπτώματα ασθένειας, σας ζητάμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από τους άλλους και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, προκειμένου να προστατεύσετε τους άλλους και το προσωπικό μας. Ενημερώστε το προσωπικό για τα συμπτώματά σας όταν εισέρχεστε στην εγκατάσταση και αναφέρετέ τα στο άτομο που παίρνει το στυλεό, προκειμένου να μας επιτρέψετε να λάβουμε πρόσθετα προληπτικά μέτρα εάν είναι απαραίτητο.